top of page

Vragen in de online workshop ‘Creëer jullie droombruiloft’ 


In aanloop naar de live-dag op zondag 25 februari bij (het splinternieuwe!) Villa Kanjel in Meerssen, leek het ons leuk om de vragen die werden gesteld in de online mini-workshop die we hier twee weken geleden over gaven, te delen. We geven natuurlijk niet de hele inhoud van de (mini) workshop weg. Als je die graag wil bijwonen, raden we je zeker aan zondag 3 maart of zondag 10 maart in je agenda te zetten. Of wanneer je direct all-in wil gaan en de 4-uur durende live workshop wil volgen, zijn er dus nog plekjes voor zondag 25 februari. 


Alles over onze droombruiloft workshops, vind je op deze pagina op de website: Workshops droombruiloft van FBLS Weddings en Viva La WeddingWorkshop droombruiloft


Terug naar de vragen, en dan is een van de eerste vragen, die ook terugkomt in de DIY (do it yourself) Weddingplanner die we voor Viva La Wedding ontwikkelden: 


Hoe kies je nou de juiste trouwlocatie? 

Onze eerste reactie daarop is: begin te dromen en ga vanuit daar bedenken wat je echt belangrijk vindt aan de locatie. Daarnaast goed om te bedenken is dat een trouwlocatie geen standaard trouwlocatie hoeft te zijn. Denk eens buiten de gebaande paden en bekijk wat daar mogelijk is. Zo kan trouwen in een vakantiewoning of trouwen in eigen tuin ook een hele goede optie zijn. De volgende vraag vanuit de deelnemers hangt daar wel een beetje aan vast:


Hoe kiezen we het juiste kleurenpallet? 

En dan vooral wat kies je en hoe communiceer je dit naar je gasten? Er is natuurlijk geen goed of fout in een kleurenpallet. Daarom begeleiden we je in het maken van keuzes en starten we hier vrij snel met het kiezen van een thema. Dat kan een duidelijk thema zijn, maar ook een sfeer of een kleurenpallet. Hoe je dit communiceert, hangt ook helemaal af van wat er bij jullie past. Wil je duidelijk een kleurenpallet in bijv. de dresscode? Laat dit dan zien, eventueel met kleurtjes. Wil je alleen aangeven wat je niet wil? Vertel je gasten dit dan. Dat hoeft niet allemaal op de uitnodiging, je kan ook verwijziging naar een RSVP-Pagina. Kleuren bruiloft


Dagindeling bruiloft 

Een derde vraag die tijdens de workshop gesteld werd ging over het moment van felicitaties. Eigenlijk werd er dus gevraagd naar wat nou een fijne dagindeling is voor de bruiloft. Een directe tip over de dagindeling is vooral: bepaal waar jullie die dag blij van worden, en doe niets omdat het ‘zo hoort’. Als jullie niet houden van handjes schudden, is er altijd een manier te bedenken waardoor dit niet nodig is. Zo is het ook goed je af te vragen of je wel of niet wil dat mensen die aan het eind van de avond weggaan afscheid nemen. Dat klinkt wellicht een beetje gek, maar voor het bruidspaar kan dit zomaar betekenen dat ze continue ‘uit’ het feest worden gehaald. Of het nou gaat over een bruidstaart aansnijden, felicitaties aannemen of afscheid aan het einde, de dagindeling van de bruiloft moet bij jullie passen en aan jullie wensen voldoen. 


De laatste vraag die we graag willen toelichten, was de vraag:

welke details moet je nou echt niet vergeten?

En die vraag snappen we heel goed, want als je eenmaal begint te Googlen en Pinterest borden gaat creëren voor jullie bruiloft, verdwaal je vaak in het grote bos en zijn er zoveel keuzes te maken. Ons antwoord is daarom simpel: ga terug naar jullie droom (die jullie in stap 1 bepalen), houd vast aan deze rode lijn (thema, stijl) en durf keuzes te maken die bij jullie passen. 


Vinden jullie dit nog lastig en zouden jullie graag geholpen worden met het maken van die keuzes? Dan nodigen we jullie van harte uit jullie aan te melden voor een van de evenementen waar we mini-workshops geven of voor de live-dag - Creëer jullie droombruiloft in 10 stappen

Commenti


bottom of page