top of page

samen creëren we een droombruiloft

bloemstyling x Anne's Mooiste

Hoe vertel je een verhaal met bloemen?

Een bruiloft zonder bloemen is niet af, elk bruidspaar heeft een eigen stijl en verhaal net zoals ook elke bloem zijn eigen verhaal heeft. Soms wordt er een speciale symbolische bloem of thema/kleurpallet verwerkt. Door bloemen toe te voegen aan jullie bruiloft leeft jullie bruiloft nog meer en komt alles samen.

Waar moet je rekening mee houden?

Het eerste wat we vaak doen is natuurlijk helemaal los gaan op Pinterest borden, en dat hoort helemaal bij de voorpret van het bepalen van de stijl van jullie dag. Echter.. Staar je niet blind op voorbeeld foto’s van Pinterest, niet alle kleuren & soorten zijn zoals ze in het echt zijn of zijn verkrijgbaar. Vaak zijn foto’s met veel filters en nabewerking geworden zoals ze geplaatst zijn. Win daarom altijd informatie in bij een bloemist of bloemstylist. Vragen waar je dan alvast over na kan denken zijn: 

  • In welke periode/maand trouwen jullie?

  • Hoelaat trouwen jullie?

  • Heb je een bloem die je heel graag wil verwerken? 


Bloemen, waar? 

Van basic naar enorm veel bloemen, van verse tot droogbloemen, alles is mogelijk op jullie dag. Denk bijvoorbeeld aan... - Bruidsboeket - Corsages - Corsages voor bruidsmeisjes/Jonker - Uitgooibloemen zowel voor bruidsmeisjes als voor gasten - Backdrop versiering - Ceremoniestoel versiering - Bloemen op de taart - Welkomstbord - Dinertafel - Auto - Huisdieren

Wist je dat... 
De bruidegom het bruidsboeket traditioneel hoort uit te zoeken voor zijn bruid, en dit ’s ochtends bij het ophalen (bij haar ouders) aan de bruid geeft?

bottom of page