top of page

First-look op je bruiloft

Een van de eerste onderdelen waar wij het met bruidsparen over hebben wanneer we de timeline maken is de first look. Wat is een first look? Met wie kan je allemaal een first look doen? En waarom kies je hier wel of niet voor? Wat zijn de mogelijkheden?


First things first: een timeline maken voor je bruiloft?

Wat we in onze ervaring vaak zien, is dat er (te) vroeg in het proces een draaiboek gewenst wordt. Maar eigenlijk is dat nooit écht de wens. Er is namelijk een groot verschil tussen een draaiboek en een timeline*. In het draaiboek leg je met name taken, tijden en locaties voor je leveranciers vast. Een timeline is van belang in het begin van het proces en is voor het bruidspaar en de gasten leidend. We beginnen dus met het maken van een timeline, en daarbij stellen we vragen zoals: hoe laat willen jullie de ceremonie laten starten? Willen jullie foto’s voorafgaand aan de ceremonie maken, of daarna? En dus: wanneer willen jullie elkaar voor het eerst zien? Oftewel: willen jullie een first-look opnemen?


Wat is een first-look?

Eigenlijk heel simpel: het moment waarop jij en je partner elkaar voor het eerst zien op jullie trouwdag. Dit moment kan heel emotioneel en bijzonder zijn. Je kan ervoor kiezen om dit echt met z’n tweetjes (en natuurlijk jullie fotograaf en/of videograaf) te doen, maar het kan ook met een intiem gezelschap.


First-look met wie?

Je kan er dus voor kiezen de first-look met z’n tweetjes te doen, maar ook een first-look met jullie kinderen wanneer van toepassing is heel bijzonder. De speciale rol die de vader van de bruid doorgaans heeft, is het ‘weggeven’ van zijn dochter. Om de emotie iets uit dat moment te halen, wordt er ook wel eens gekozen voor een first-look met de vader van de bruid. Hier ziet de vader zijn dochter dus voor het eerst in trouwkleding.


First look bruiloft
Bijna klaar voor de first look - Bruiloft Kristi & Rob


Creatieve mogelijkheden voor een first-look

Degene die ons kent weet dat we altijd beginnen met de vraag: wat past bij jullie? Wie zijn jullie en wat is jullie verhaal? Dat geldt ook voor de first-look en de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos.


In de blog die we eerder schreven over de weekendbruiloft van Kristi & Rob is terug te lezen dat zij kozen voor de bijzondere first look ná het lezen van hun geloften rug-tegen-rug. Een prachtig moment dat videografen Timo & Kay en fotografe Carol Eijck mochten vastleggen.


Nog een bijzondere first-look vond bij een bruidspaar thuis plaats. Dit koppel is werkzaam bij defensie en de bruidegom kwam zijn bruid thuis ophalen in ceremonieel kostuum.Trouwen in Venlo
Huwelijk Kelly & Machiel - Venlo

Zo zijn er natuurlijk nog tientallen voorbeelden. We denken graag met jullie mee om de first-look een bijzonder, bij jullie passend moment te laten zijn.


* Meer over het maken van een timeline en/of draaiboek, lees je terug op het blog van onze webshop www.vivalawedding.nl - waar je ook hulpmiddelen kan bestellen om zelf aan de slag te gaan met de organisatie van jullie bruiloft.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page