top of page

Trouwen in Limburg; 't Toscane van Nederland

Trouwen is nog steeds populair: afgelopen jaar trouwden 70,6 duizend paren en sloten 24,1 duizend stellen een geregistreerd partnerschap (bron: CBS). Een goede reden om onze provincie als Trouwlocatie op de kaart te zetten.

Limburg als Trouw provincie

Het zal niet verbazen dat gemeente Amsterdam op één staat in het aantal gesloten huwelijken, maar Limburg is een steeds populairder wordende provincie om te trouwen. Dat lichtte Mandy Meys - eigenaar van FBLS Weddings & Events - al eerder in een interview met ESZL (Economische Samenwerkingen Zuid Limburg) toe: “Vooral mensen uit de Randstad en andere delen van het land willen hier de gelukkigste dag van hun leven vieren. Op dit moment is de verhouding tussen mensen van buiten Limburg en mensen uit de regio zelf die wij begeleiden ongeveer fifty-fifty”, vertelt Meys. “Maar ik verwacht dat dit de komende jaren zal veranderen in een groter percentage van niet-Limburgers. Bijna iedereen zegt: ‘Voor ons voelt Zuid-Limburg als een stukje buitenland. Daarom willen we daar trouwen’.”

‘t Toscane van Nederland

Limburg biedt bij uitstek het gevoel van buitenland in eigen land. De vergezichten in het Heuvelland, de bourgondische levensstijl en de locaties die perfect zijn voor een weekend bruiloft. Een trend die al een aantal jaren doorzet en naar verwachting alleen maar zal groeien. Bijkomend voordeel is dat reizen naar Limburg een stuk minder belastend is voor het milieu dan bijvoorbeeld naar Italië. Iets waar steeds meer koppels rekening mee houden.Trouwlocatie Kerkrade
Locatie Nieuw Ehrenstein, Kerkrade, Zuid-Limburg

Limburgse trouwbeurs op Nieuw Ehrenstein

Met de continue vraag naar wat Trouwen in Limburg dan precies inhoudt en het gebrek aan goede evenementen voor verloofde koppels, die zoekende zijn in de doolhof van opties in de trouwbranche, hebben de Limburgse ondernemers FBLS Weddings en Anne’s Mooiste de handen ineen geslagen voor de organisatie van een trouwbeurs die anders is dan alle anderen. Een beurs georganiseerd samen met de ondernemers in de trouwbranche, begeleid door ervaren eventmanagers met een programma vol beleving en activiteiten. En niet zomaar een locatie is uitgekozen voor de eerste editie: Nieuw Ehrenstein in Kerkrade, onderdeel van Stichting Limburgs Landschap, biedt het allemaal - een grote schuur, een villa, hoeves die als appartementen worden verhuurd door Beaujean Vacances, de brasserie en de prachtige omgeving. Meer Limburg dan dit wordt het niet.

De nieuwe trouwbeurs genaamd Destination Limburg - The Wedding Experience vindt plaats op zondag 29 oktober van 10.00 - 19.00 uur. Tickets kosten € 22,50 per koppel en zijn online te bestellen op www.destinationlimburg.nl

Comments


bottom of page