top of page

Wat doet een wedding planner eigenlijk?

Met andere woorden: wat zijn nou jullie taken als weddingplanner? Een vraag die we erg vaak krijgen, vanuit onze omgeving maar zeker ook wanneer we deelnemen aan trouwbeurzen of evenementen. Wanneer we FBLS Weddings promoten, beginnen we met antwoord geven op de vraag ‘Wat doet een weddingplanner eigenlijk?’ Daarnaast leggen we uit dat een weddingplanner niet alleen voor ‘the rich and famous’ is én dat je echt zelf de eindkeuze houdt over alle onderdelen van de bruiloft. We nemen alleen uit handen wat jullie graag uit handen geven.


Deze ‘onwetendheid’ valt geen enkel bruidspaar te verwijten. Tenslotte worden we allemaal beïnvloed door films als ‘The Weddingplanner’ (neeee…. we zullen er niet met je bruidegom vandoor gaan) en is op tv de ene na de andere Amerikaanse serie te zien met de nodige bridezilla’s, bruidstaarten van vijftien verdiepingen hoog en een decoratiebudget waarmee je bij ons een kleine stad met Kerstmis kunt decoreren. Dat is Amerika, dit is Nederland.


Mogelijkheden wedding planner

Dus; voor de goede orde, hierbij even een aantal dingen op een rijtje, die je misschien nog niet wist over een weddingplanner:


* Je kunt een weddingplanner inschakelen, precies daar waar jij het nodig vindt. Wil je de totale organisatie uitbesteden? Dat kan. Heb je alleen wat hulp nodig om zelf te kunnen starten met de organisatie of halverwege door een professional laten checken of je op de goede weg bent? Dat kan ook. Misschien zoek je wel gewoon een ceremoniemeester, omdat je je vrienden of familie hier niet mee lastig wil vallen en hen wil laten genieten van de dag. En dan is het mooi meegenomen dat die ceremoniemeester ook je draaiboek checkt, de teksten voor het drukwerk kan controleren en en passant nog een goede leverancier aanreikt voor de decoratie. Ja, ook dat kan.


* Jullie maken de keuze. Een weddingplanner selecteert leveranciers die bij jullie wensen en budget passen. Dat scheelt een hoop tijd en werk. Maar de uiteindelijke keuze voor een bepaalde leverancier of product ligt toch echt bij jullie. Jullie moeten de klik hebben met de fotograaf, jullie moeten de bruidstaart lekker vinden en die bepaalde themakleur, dat is toch echt jullie lievelingskleur. Niet die van de weddingplanner.


* De weddingplanner als ceremoniemeester. Als je het mij vraagt een ideale oplossing. Alles in de voorbereiding geregeld, maar op de dag zelf loopt er toch echt een fijne weddingplanner rond die alles in goede banen leidt. Nog voordat alle dag gasten er zijn, checkt zij de 1e locatie. En als het bruidspaar nog rustig aan de borrel met bruidstaart zit, vliegt zij er alweer vandoor om ervoor te zorgen dat de volgende locatie er picobello bij ligt. Ideaal toch? Dat je alles los kunt laten en alleen maar hoeft te genieten?


* Stel je de volgende situatie voor: jullie beleven de mooiste dag van jullie leven, hebben een knalfeest en kunnen uiteraard jullie geluk niet op. Het feest gaat lekker door tot in de kleine uurtjes en de dag erna ben je behalve heel gelukkig ook wel een beetje brak. Maar goed, je moet eruit, want op de locatie staan nog al jullie cadeaus die opgehaald moeten worden. En de decoratie moet terug naar de verhuurder. En oh ja, je moet ook snel je tas inpakken omdat je de volgende dag op huwelijksreis vertrekt. Hmmmm…weg roze wolk.


Als je in dit geval een weddingplanner had ingezet, dan was je bij thuiskomst terechtgekomen in je eigen cadeauwinkel; alle cadeaus waren dan tijdens het feest namelijk naar jullie huis gebracht. Uiteraard waren ook de gehuurde spullen teruggebracht naar de verhuurder zodat jullie je nergens meer zorgen over hoeven te maken. Klinkt relaxed, toch?


En die koffer…pak die maar in vóór je huwelijksdag


Benieuwd geworden? Ga naar het totaal overzicht van onze diensten.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page