top of page

Bruiloft trends 2024

Het nieuwe jaar is van start en daarmee is het echt tijd voor een blog over de trends die we in bruiloften terug gaan zien in 2024 (en 2025). Trends gaan (gelukkig) echt wel langer mee dan een jaar, en ook de trends van de afgelopen jaren blijven we terugzien. 


Waarom bruiloft trends?

Net als een thema, geeft een trend houvast. Met houvast of een rode lijn is het makkelijker keuzes te maken. Dit leren we je onder andere in de workshop 'Creëer je droombruiloft’ waar de nieuwe data nu voor online staan - klik hier voor meer inforamtie over de workshop Droombruiloft.


Voor sommige is het kiezen van een trend of thema heel makkelijk, anderen hebben hier iets meer moeite mee. Maar wat zijn de trends dan?


Minimalisme

Je herkent het misschien wel uit interieur trends maar de minimalistische trend zet zeker ook door in bruiloften land. En met minimalistisch bedoelen we dan zeker niet dat er bijvoorbeeld geen styling is, maar wel dat er duidelijke keuzes worden gemaakt in bijvoorbeeld een bepaalde kleur of bepaalde bloem. Wel is het vaak zo dat een minimalistische bruiloft ook een hele intieme bruiloft is, een trend die we al sinds C* terug zien komen en blijft. Het minimalistische zie je ook zeker terug in de trends in bruidsjurken, in de basis een minimalistische jurk kan ook een statement jurk worden door bijv. Een pofmouw of een one-shoulder. Voordeel is dat je er als bruidspaar onwijs uitspringt ten opzichte van je styling. We like! Bruidsjurk trends
One-shoulder dress


Duurzaamheid 

Een mooie match met het minimalisme maar toch ook weer anders is de duurzame trend die we echt steeds meer terugzien. Het is al jaren zo dat lokale producten een rol spelen en met een intiem gezelschap kies je al snel voor kwaliteit boven kwantiteit. Maar durf je ook te kiezen voor een volledig vegetarisch of veganistisch menu? En koop jij je pak of jurk tweedehands of ga je voor een gehuurd exemplaar?


Out of the box

Tot slot onze persoonlijke favoriet, namelijk een bruiloft waarbij alles kan en alles mag (hallo droombruiloft!) en die draait om kleur! De colour blocking is hier een variant van, en heeft vaak een linkje met vintage zoals in handwriting (komt toch dat duurzame aspect ook weer terug). Maar out of the box ga je niet alleen in kleur, maar ook bijvoorbeeld in je jurk-keuze. Want waarom moet het een jurk zijn, een jumpsuit of two-piece al eens overwogen? En what about de slip dress (met split) of een korte jurk? Bij out of the box kan het allemaal. 


Bruiloft thema
Colour block thema en bijpassende bruidsmeisjes jurken - out of the box - we like!

 Comments


bottom of page