top of page

Trouwen in Limburg - waarom is dat zo bijzonder?

Ik schreef afgelopen week een post op LinkedIn waarvan ik de foto al een tijdje wilde plaatsen en dacht: eigenlijk moet ik hier ook een blog over schrijven. Wij roepen namelijk continue dat Trouwen in Limburg het allerleukste is dat er is, en dat vinden wij ook echt. Maar waarom? Ik neem je even mee in “onze” wereld.


Trouwen in het buitenland, maar dan dichtbij

Steeds meer koppels van “buiten de provincie” weten ons te vinden en in het eerste gesprek dat we hebben, horen we eigenlijk altijd: we zouden zo graag in het buitenland trouwen maar eigenlijk voelt Limburg ook al een beetje zo. Daar zijn we het helemaal mee eens: de uitzichten zijn geweldig (Toscane of Zuid-Frankrijk is er niks bij 😉) we eten en drinken lekker Bourgondisch en de keuze in unieke locaties is reuze: van hoeves tot vakantiewoningen tot kastelen.


Trouwen Limburg uitzicht
Foto door Carol Eijck Photography


Trouwlocaties in Limburg

Bij het zoeken van een locatie hoeven jullie niet per se uit te gaan van de standaard trouwlocaties. Er is vaak zoveel meer mogelijk op de meest bijzondere plekken! Misschien hebben jullie wel een bijzonder gevoel bij dat weiland van de boerderij van opa en oma, of zien jullie jezelf trouwen in een leegstaande schuur. Dat maakt het allemaal net iets uitdagender, maar zeker niet onmogelijk.


Jullie kunnen ervoor kiezen om de hele dag op één locatie door te brengen, dat heeft natuurlijk zijn voordelen. Kiezen jullie voor een unieke locatie, dan is misschien niet alles mogelijk op die locatie. Dat is natuurlijk ook geen ramp, het kost alleen net even wat meer tijd en moeite om jullie zelf en de gasten te verplaatsen naar een andere locatie. Wel iets om mee te nemen in het draaiboek natuurlijk.


Als Weddingplanner voelen we het als onze verantwoordelijkheid om Limburg op de kaart te zetten, één van de redenen waarom we Destination Limburg Wedding Experience samen met Anne’s Mooiste zijn gestart. Maar er is meer mogelijk waarmee we koppels met trouwplannen het hele jaar kunnen helpen. Op vrijdag 1 maart lanceren we de eerste versie van ons nieuwe platform vol trouwinspiratie over Limburg en wordt Destination Limburg vervangen door: Trouwen in Limburg.


Trouwleveranciers Limburg

Het platform kan alleen bestaan als de Limburgse trouwbranche samen gaat werken en daarom is het platform niet alleen interessant voor bruidsparen maar gaat het ook een community bieden voor leveranciers uit de branche. Zaterdag 2 maart vindt de tweede netwerkborrel plaats en gedurende het jaar zullen er steeds meer gelegenheden komen elkaar te ontmoeten en versterken.


Meer info (leveranciers) ontvangen? Vraag hier onze Trouwen in Limburg Infosheet voor trouwleveranciers aan.


Limburg is wat ons betreft dé trouwprovincie van Nederland!


Limburgse vlaai


Wedding Experience 3 maart

Ook ervaren waarom Trouwen in Limburg een super goed idee is? Op zondag 3 maart organiseren we opnieuw de Wedding Experience, nu bij Kasteel Daelenbroeck: een unieke trouwlocatie met feest- en hotelfaciliteiten. Meer info & tickets: www.destinationlimburg.nl/daelenbroeckComments


bottom of page