top of page

Pinterest-perfect: bruiloft in de Belgische Ardennen

De weekendbruiloft van Katja en Arnold

Samen met 60 vrienden en familie je bruiloft vieren in de Ardennen? Dat zagen Katja en Arnold wel zitten. De zoektocht naar de perfecte trouwlocatie begon in Limburg, maar al snel werd duidelijk dat dit voor 60 gasten toch wel erg ingewikkeld werd, dus zakten we verder af naar het zuiden en kwamen we uit in Vielsalm, de Belgische Ardennen.



Trouwen in de Belgische Ardennen
Trouwen in de Belgische Ardennen


Weddingplanner

Een locatie met een huiselijke sfeer, maar wel alle elementen aanwezig om die perfect gestylede bruiloft neer te zetten die Katja zo belangrijk vond. Met een eigen achtergrond als wedding planner, durfde ze het aan de organisatie uit handen te geven aan FBLS Weddings, maar wist ze wel duidelijk wat ze wel en niet wilde (en nee ze was absoluut geen bridezilla ;-)). Daar waar we vaak zeggen dat hetgeen op Pinterest niet in real-life te creëren is, lukte het dit keer toch aardig goed. Een combinatie van de perfecte trouwlocatie, de juiste leveranciers en styling zorgden hier samen voor.



Bruiloft Ceremonie
Bruiloft Ceremonie


De dag voor de bruiloft

Op vrijdag zeiden ze “ja” op het gemeentehuis van hun eigen stad, daarna reden ze door naar de Ardennen. Hier maakten we samen met het bruidspaar en vrienden en familie alles klaar voor de zaterdag, de grote dag. Ik denk vooral terug aan het avondeten samen op die dag en het “mini vrijgezellenfeest” dat nog even werd georganiseerd voor Katja door haar beste vriendinnen. In de avond arriveerden ook al de fotograaf en videograaf, waarmee we nog even de beste fotoplekjes gingen scouten.


Bruiloft vol speciale momenten

De heerlijke, gemoedelijke sfeer die er hing, was er ook op de zaterdagochtend. Terwijl Katja zich klaarmaakt en nog een te gekke TikTok opneemt met haar vriendinnen, zijn voor Arnold de zenuwen al iets meer aanwezig. Samen met zijn vrienden helpt hij ons de ceremonie setting op te bouwen. En tijdens het bouwen, worden we steeds enthousiaster van dit plaatje. Zoals ik hierboven al beschreef, alles klopte en wat helemaal Pinterest-perfect.

Een indrukwekkende first look met live zang van een vriendin, een fotoshoot in de prachtige bossen van de Ardennen en daarna door naar een ceremonie die geopend werd door een act van de beer-boys. De lieve dochters van het bruidspaar werden ook op een bijzondere manier betrokken bij de ceremonie.



Kinderen ceremonie bruiloft
Kinderakte 'tekenen'


Van ceremonie naar diner

Na de ceremonie was het tijd voor de taart en toost. Ook de taart setting was een plaatje met 2 verschillende taarten en een backdrop. Tijd voor spelletjes en speeches in de tuin van de locatie en in de tussentijd bouwen wij de ceremonie om naar een diner setting. Twee lange tafels onder de prikverlichting en ook hier is dezelfde stijl en sfeer weer terug te vinden. Een Pinterest bord dat tot leven komt, dat voelt altijd zó vet als we dat kunnen creëren.


Het diner van @Messcherp valt goed in de smaak en daarna gaan we nog even mee met het bruidspaar voor de “golden hour” foto’s aan het water.



Weddingplanner diner bruiloft
Van ceremonie naar dinersetting - teamwork!


Intiem bruiloftfeest

Het feest vindt plaats in de huiskamer en zo voelt het ook. Als ouderwets goed feestje in huis. Wij gaan slapen, maar het gaat daar nog even door. Wanneer we rond middernacht de feestende gasten naar het hotel horen komen, weten we dat het goed is geweest. Zeker als we de volgende ochtend kunstwerken van foamhanden, zonnebrillen en kaarsen tegenkomen én een rennie naar de bruidegom moeten brengen. Missie geslaagd!

We bouwen af, gooien de bus weer vol en na een goed ontbijt gaan wij terug naar zuid-Limburg en de gasten naar huis.


Trouwen in de Ardennen is zeker een aanrader.


bottom of page