top of page

Traditionele Limburgse Bruiloft

Trouwen in de prachtige Sint Gerlachus Kerk, een fotoshoot bij Kasteel Schaloen in Valkenburg, een receptie bij de oude Pastorie in Beek, een BBQ buffet gevolgd door de taart als toetje en daarna een knallend feest; dé ingrediënten voor een echte traditionele Limburgse bruiloft!  


Toen Niels en Anouk bij ons kwamen om hun bruiloft te organiseren, was meteen duidelijk dat zij een échte Limburgse bruiloft wilden. Limburg moest de hoofdrol spelen tijdens hun dag en bij voorkeur gemeente Valkenburg, waar Niels ook wethouder is.


Onzekerheid

Al snel hadden we het plaatje helemaal rond, locatie, fotograaf, invulling van de dag…

Totdat de locatie niets meer van zich liet horen en de twijfels begonnen toe te nemen.

Anouk vond het heel belangrijk om de touwtjes in handen te houden en het gevoel te hebben dat alles goed geregeld was. De onzekerheid over de betrouwbaarheid van de locatie nam toe. Als wedding planner hebben we toen resoluut opgetreden en de keuze samen met hen gemaakt om op zoek te gaan naar een andere locatie. 


Daarin viel het oog op een prachtige trouwlocatie in Beek. Daar hadden ze gevoel voor de situatie en al snel werden daar de puntjes op de i gezet en konden Niels en Anouk zich gaan voorbereiden op een zorgeloze dag. Ceremoniemeesterschap
Vertrouwen in je ceremoniemeester en wedding planner


Van twijfel naar vertrouwen

Waar Anouk graag de touwtjes in handen hield, was er 100% vertrouwen naar ons toe en konden wij als ceremoniemeester tijdens de dag écht ontzorgen. Het is altijd zo mooi om te zien hoe de spanning tijdens zo’n dag wegzakt en twijfels overgaan in volledige overgave en vertrouwen. Grappig dat Niels op de dag zelf misschien nog wel 2x zo zenuwachtig was als Anouk!


De zenuwen vielen al snel weg toen Niels aan de deur stond bij het ouderlijk huis van Anouk. Een prachtige first look met aanwezigheid van de naaste familie.

In de trouwauto van Cultcars op weg naar de fotoshoot locaties in het Limburgse Heuvelland. En het toeval treft dat deze 2 wielerliefhebbers terecht komen in de stoet van Limburgs Mooiste.


Duizenden felicitaties van wielrenners maakten de fotoshoot hilarisch en het creatieve oog van Michel Otten zorgde voor deze fantastische foto.Trouwen in Limburg
Trouwen in Limburg - Wielrennen


Traditionele kerkelijke eucharistieviering

Trouwen in de kerk komt niet meer heel veel voor in Nederland. Toch zien we dit bij Limburgse koppels steeds vaker terugkomen. Anouk en Niels kozen voor een prachtige traditionele eucharistieviering, die nog specialer werd door de begeleidende zang van Dyanne Sleijpen.Trouwen in de Kerk Valkenburg
De Sint Gerlachuskerk in Valkenburg is een van de mooiste kerken van Limburg!


Receptie in het zonnetje voor collega’s

Ook al zoiets dat niet meer heel vaak wordt gedaan, maar zoals Niels zelf zei, was het bijna onmogelijk om alle collega’s van de gemeente Valkenburg de gehele dag uit te nodigen, dus kwam er een traditionele receptie. Een glaasje cava en een zonnetje, maakte het een heerlijk relaxed moment.


Gulpener bier proost
Proost

BBQ buffet onder een prachtige gestyled perenberceau

Een buffet? Dat wil toch niemand meer? Nou geloof ons, het BBQ buffet van de Oude Pastorie is het echt waard om even met je bordje van tafel op te staan, of twee keer, of drie keer.. en vervolgens lekker op te eten in de schaduw van het prachtige perenberceau. 

Deze setting matcht perfect met de gekozen stationery en styling in het thema groen met goud die door Anne's Mooiste was neergezet. Dat was natuurlijk ook terug te zien in de taart van Ginnies! (Wat een gewicht om deze vanuit de keuken tot aan het Perenberceau te krijgen trouwens, but we made it!)


Oma wil heel graag nog even “lang zullen ze leven" zingen en het geluk en de trots straalt er vanaf. Oma zingt lang zullen ze leven


Vergeet neet te Laeve, vergeet neet te lache

Met hun eigen stukje taart, trekken Anouk en Niels zich even terug. We doen een laatste touch-up van de make-up, knopen de jurk op (kwam een naaisetje aan te pas) en ontvangen de avondgasten alvast.


De openingsdans start uiteraard op Limburgse muziek met een prachtig gezegde: vergeet niet te leven, vergeet niet te lachen. Uiteraard gaat ook dit over in een vader-dochter en moeder-zoon dans. Hoewel die vader-dochter dans toch wel erg verrassend is, wanneer ze samen gaan twerken op papi chulo. 


We gaan nog even naar buiten voor een sparkling end, om vervolgens op de penspony polonaise terug naar binnen te gaan. Tja, in Limburg weten ze wel hoe je een feestje bouwt!
sterretjes bruiloft
1000 sterre als einde van de huwelijksdag


Foto’s door Michel OttenGoogle Review

Niels en Anouk plaatsten tevens een review op Google die we graag delen (zo lief!)


FBLS heeft onze bruiloft van begin tot eind en van top tot teen ;) geweldig begeleid.


Vanaf de kennismaking wisten we dat het goed zat. Mandy komt gewoon bij je thuis aan de keukentafel, lekker vertrouwd (het is al spannend genoeg). Ze vormt zich tijdens deze afspraak een goed beeld van het koppel dat gaat trouwen en vraagt goed door naar wensen en eisen. Ze heeft het vermogen zich goed in te leven en komt zo met passende voorstellen en ideeën voor locaties en dagindeling.


Mandy gaat ook mee op locatiebezoeken en stelt daar de relevante vragen. Ook zaken waar je als bruidspaar niet zo snel aan denkt heeft ze goed in beeld :)


In aanloop naar de grote dag geeft ze voortdurend updates en schakelt goed met leveranciers. Dit zorgt voor rust en een vertrouwd gevoel.


Op de trouwdag zelf, wijkt Mandy niet van je zijde, met oog voor detail regelt team FBLS (shoutout naar Lisa en Anne) alles tot in de puntjes. Ook is er voldoende oog voor de gasten en leveranciers, kortom je wordt als bruidspaar echt ontzorgd.


Oh ja, als er tijd en ruimte voor is gaan zelfs bij Mandy de voetjes van de vloer. Hoe leuk is dat!


Mandy en team FBLS heel veel dank voor een onvergetelijke dag!


Anouk en Niels Dauven van den Boorn


コメント


bottom of page