top of page

5 tips van onze bruidsparen voor een intieme bruiloft binnen een klein budget

Als wedding planner en ceremoniemeester komen we in aanraking met alle soorten bruiloften; van heel klein budget tot geen budget. Het is niet heel eenvoudig om binnen een budget te blijven in deze wereld waar alles alleen maar duurder lijkt te worden. In dit blog geven we 5 tips van onze bruidsparen!


Tip 1: durf keuzes te maken in de gastenlijst

K&E Vertellen: "Voor onze bruiloft hebben we een moeilijke beslissing moeten nemen, die uiteindelijk wel veel geld heeft gescheeld: we hebben een grote groep vrienden, die ons wel dierbaar is, niet uitgenodigd. Dat scheelde bijna de helft van onze gastenlijst en daarmee ook een groot deel van het budget. Resultaat was een intieme bruiloft, die uiteindelijk ook gewoon veel beter bij ons paste. Geluk bij een ongeluk dus, zullen we maar zeggen.


Maar wij als bruidspaar hebben nu wel voor ons gevoel met vrijwel al onze gasten kunnen praten, dansen en proosten. En door de zorgvuldige selectie van gasten werden we omringd door mensen die ons ontzettend liefhebben, wat ook bij andere gasten opviel en waardoor iedereen lekker zichzelf was. Dat maakte het voor iedereen een des te fijner en liefdevoller feest."


Tip 2: Do it yourself (DIY) projecten

K&E: "Het binnen een klein budget blijven bij het plannen van een bruiloft is geen gemakkelijke taak. We hebben heel veel zelf gedaan in plaats van uitbesteed, zoals het ontwerpen van een huisstijl, uitnodigingen en naamkaartjes, maar ook het maken van de bedankjes."


Ook J&L vertellen: "samen met mijn vriendinnen heb ik heel veel zelf gedaan in de aankleding van onze bruiloft. We zijn zelfs samen de bloemen gaan kopen op de veiling en hebben in de ochtend voorafgaand aan de bruiloft samen de bruiloftlocatie gestyled. Super leuk om samen te doen en zo weet je zeker dat het precies is, zoals je zelf voor ogen hebt."


Tip 3: wees creatief met de dagindeling

Dit is een tip die wij vooral aan onze bruidsparen geven! Door creatief om te gaan met de dagindeling, kun je veel geld besparen. Vaak komt dat neer op een kortere tijdsduur tussen de ceremonie en het feest, dat kan op verschillende manieren.


J&L kozen ervoor om rond 14:00 uur te trouwen op het gemeentehuis waar iedereen welkom was, daarna met een klein gezelschap te dineren en aansluitend met avondgasten te feesten. "Doordat je de dag later begint, heb je in de ochtend nog alle tijd en hoef je geen receptie of borrel voor iedereen te organiseren. Avondgasten konden ook zelf kiezen of ze wel of niet naar de ceremonie kwamen."


K&E kozen op ons advies ervoor om een avondceremonie te houden. Dit omdat zij zelf niet in Limburg wonen en er veel familie en vrienden vanuit andere delen van het land willen aansluiten die je niet alleen voor 4 uurtjes feest wil uitnodigen. "Dit was het beste advies dat Mandy ons had gegeven. Door de ceremonie voorafgaand aan het feest te doen, met wel nog een taart (en Limburgse vlaai!) moment tussendoor, is het het voor onze vrienden en familie wel waard geweest om speciaal voor ons naar Limburg te komen en samen de liefde te vieren".


Tip 4: kies voor een diner met een klein gezelschap

Een diner verzorgen tijdens de bruiloft is en blijft gewoon een van de duurste onderdelen van de dag. Door ervoor te kiezen om dit echt met een klein gezelschap (naaste familie) te doen, druk je de kosten enorm. J&L vertellen: " we vonden zelf het diner zo klein echt heel erg fijn, omdat je echt contact hebt met iedereen aan tafel. Dat maakte het super gezellig en heel intiem."

bruiloftdiner
Intiem diner met naaste familie en beste vrienden


Tip 5: Blijf dicht bij jezelf

"Bedenk voor jezelf waar je echt waarde aan hecht. Ik riep bijvoorbeeld al jaren dat ik wilde trouwen in een jumpsuit en dat ik een volkswagen bus als trouwauto wilde. Daar zijn we dus ook voor gegaan! We hebben dan wel weer ervoor gekozen om geen taart te nemen, omdat we daar niet van houden! Zo weeg je de kosten ook echt tegen elkaar af en blijf je makkelijker binnen een budget."


Bruid in trouwkostuum
Bruid in haar prachtige jumpsuit (Fold Photography)

Comments


bottom of page